Duitsland 1938. Misdaad van Herbert Selpin. Met o.a. Harald Paulsen, Hilde Körber, Elisabeth Flickenschildt, Viktoria von Ballasko en Fita Benkhoff.

VPRO Cinema

Huwelijkszwendelaar H[KA3]aslich (Paulsen) legt het aan met Melitta (K[KA3]orber), die in een stationsretauratie werkt, wanneer hij nog maar net uit de gevangenis is ontslagen. Tegelijkertijd strikt hij ook een rijke waardin (Benkhoff) in zijn netten. In de loop van de dramatische verwikkelingen kan H[KA3]aslich door een jonge spoorwegbeambte (Waitzmann) en een voormalig slachtoffer van de oplichter (Flickenschildt) gearresteerd worden. Een fantastische film, die op realistische wijze de levenssituatie van ongetrouwde vrouwen van middelbare leeftijd, en de moeilijkheden bij het betrappen van huwelijkszwendelaars schetst. Deze aardige en ook nu nog internationaal zeer geprezen film is de beste van regisseur Selpin, die in 1942 op nooit opgehelderde wijze in Gestapo- gevangenschap om het leven kwam.

credits

Regie:
Herbert Selpin
Cast:
Harald Paulsen, Hilde Körber, Elisabeth Flickenschildt, Viktoria von Ballasko, Fita Benkhoff, Eduard von Winterstein, Kurt Waitzmann, Alfred Maack, Friedrich Ettel, Gerhard Bienert, Heinrich Kalnberg
Muziek:
Werner Bochmann
Jaar:
1938
Alt. titels:
Rote Mütze, Die, Romane eines Heiratsschwindlers
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Heiratsschwindler (1938) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken