Duitsland 1936. Avonturenfilm van Karl Ritter. Met o.a. Willy Birgel, Rudolf Fernau, Lída Baarová, Theodor Loos en Irene von Meyendorff.

VPRO Cinema

Een van de beste spionagefilms van het Derde Rijk. Aan de hand van drie voorbeelden krijgt het publiek voorgeschoteld, welke gevaren er voor de Duitse staat aan spionage vanuit het buitenland kleven. Daarnaast worden zeker niet alleen buitenlandse agenten (Birgel) als schurk neergezet, maar wordt ook getoond hoe de gewone Duitse burger uit zwakte of door chantage een verrader (Fernau) kan worden. Natuurlijk wordt iedereen op het laatst gepakt en bereikt geen enkel geheim het buitenland. Dit is een bijzonder goed gemaakte propagandafilm, omdat de spanning op de voorgrond staat en de toeschouwer nauwelijks iets van de propaganda merkt, zodat de film zijn doel bereikt. Na de oorlog door de geallieerden verboden, maar later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) voor vertoning vrijgegeven.

credits

Regie:
Karl Ritter
Cast:
Willy Birgel, Rudolf Fernau, Lída Baarová, Theodor Loos, Irene von Meyendorff, Heinz Welzel, Herbert A.E. Böhme, Paul Dahlke, Josef Dahmen, Hans Zesch-Ballot, Sepp Rist
Muziek:
Harold Kirchstein
Jaar:
1936
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Propagandafilm, Spionage
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Verräter (1936) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken