Duitsland 1936. Avonturenfilm van Karl Anton. Met o.a. Camilla Horn, Werner Hinz, Agnes Straub, Karl John en Theodor Loos.

VPRO Cinema

Sebastopol, 1917. De stad wordt opgeschrikt door de revolutie. De bolsjewieken trekken er al rovend en moordend doorheen. Boris (Hinz), gisteren nog bediende in het huis van de gouverneur (Loos), wordt tot commissaris van de communisten benoemd. Het lukt Manja, de dochter van de gouverneur (Horn), met haar familie, waaronder haar zwaargewonde vader, een kroeg in te vluchten, waar zij door de waardin (Straub) verborgen gehouden worden. Maar Boris spoort haar op. Hij is verliefd geworden op Manja, hetgeen hem noodlottig wordt. Zij houdt hem aan het lijntje en beschermt zo tevens haar familie. Tot de tsaristische officieren de stad bevrijden en de gouverneursfamilie per schip kan vluchten. Een propagandafilm, waarin de communisten als beesten worden afgeschilderd. Hij is echter zo spannend gemaakt, dat dat op de tweede plaats komt. Zo is ook te verklaren, dat de vrijwillige zelfcontrole (FSK) hem, ondanks het verbod van de geallieerden, vrijgaf. Wereldberoemd werd het lied 'Wenn die Sonne hinter den Dächern versinkt' van Peter Kreuder, dat ook nu nog tot het repertoire van alle grote chansonniers behoort. Ook bekend als PANZERKREUZER SEBASTOPOL.

credits

Regie:
Karl Anton
Cast:
Camilla Horn, Werner Hinz, Agnes Straub, Karl John, Theodor Loos, Fritz Kampers, Herbert Spalke, Alexander Engel, Willi Schur, Werner Pledath, Tatjana Sais
Muziek:
Peter Kreuder, Friedrich Schröder
Jaar:
1936
Alt. titels:
Panzerkreuzer Sebastopol
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Weiße Sklaven (1936) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken