Duitsland/​Verenigde Staten/​Verenigd Koninkrijk 1994. Biografie van Roger Christian. Met o.a. Amanda Plummer, Assumpta Serna, Michael Gough, Julia Ormond en Diana Quick.

VPRO Cinema

Enigszins conventionele biografie annex kostuumdrama over de Franse astroloog-geneesheer Michel De Nostre-Dame (1503-1566). Hij maakte zich onder meer, en ondanks het verbod van de tirannieke katholieke kerk, verdienstelijk bij het bestrijden van de pestepidemie in de Provence. De Franse acteur Karyo doet zijn best om van het titelpersonage iets te maken, ondanks de beperkingen van het scenario van Dr. Knut Boeser, Piers Ashworth en regisseur Christian. Hauer hoeft als krankzinnige monnik slechts zichzelf te zijn, Murray Abraham is indrukwekkend als mentor van de held, maar Plummer is als Catharina de Medici, echtgenote van Hendrik II van Frankrijk en een van Nostradamus' invloedrijkste bondgenoten, eerder bizar dan overtuigend. Een Amerikaans-Europese productie met een ratjetoe aan acteursaccenten en acteerstijlen, gedraaid in Deluxe-kleur en met Dolby-geluid.

credits

Regie:
Roger Christian
Cast:
Amanda Plummer, Assumpta Serna, Michael Gough, Julia Ormond, Diana Quick, Anthony Higgins, Maja Morgenstern, Rutger Hauer, F. Murray Abraham, Tchéky Karyo
Scenario:
Piers Ashworth, Roger Christian, Knut Boeser
Productie:
Gary Levy, Harald Reichebner, Edward Simons
Camera:
Denis Crossan
Muziek:
Barrington Pheloung
Jaar:
1994
Genres:
Biografie, Historische film, Drama
Landen:
Duitsland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk