Verenigde Staten 1994. Misdaad van Leon Ichaso. Met o.a. Wesley Snipes, Michael Wright, Theresa Randle, Clarence Williams III en Abe Vigoda.

VPRO Cinema

Een leuterend mengsel van MEAN STREETS en de GODFATHER-films, maar dan door en voor zwarten, met Snipes als een drugsdealer in Sugar Hill, een verpauperde buurt in Harlem, die pogingen onderneemt om uit het milieu te stappen. Dat is uiteraard niet gemakkelijk als je in de klauwen van de maffia zit, net als je hysterische, gewelddadige broer Wright. Randle is een lieve would-be actrice, die ook uit Harlem weg wil. Maar met Snipes als vriendje moet dat wel leiden tot de voorspelbaar bloederige maar ongeloofwaardige afloop. Snipes slingert heen en weer tussen twee gelaatsuitdrukkingen: dreigend starend en schuldbewust starend. Het scenario is van Barry Michael Cooper en de zwaarmoedige jazzmuziek van Terence Blanchard. Voorzien van Dolby.

credits

Regie:
Leon Ichaso
Cast:
Wesley Snipes, Michael Wright, Theresa Randle, Clarence Williams III, Abe Vigoda, Larry Joshua, Ernie Hudson, Leslie Uggams, Khandi Alexander, Raymond Serra, Joe Dallesandro, Vondie Curtis-Hall, Sam Bottoms, Steve J. Harris, O.L. Duke, Marquise Wilson, DeVaugh Nixon
Scenario:
Barry Michael Cooper
Productie:
Elliot Schick
Muziek:
Terence Blanchard, Jack Nitzsche
Jaar:
1994
Alt. titels:
Mörderische Karriere, Eine, Sugar Hill - Eine mörderische Karrière
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Sugar Hill (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken