Frankrijk 1990. Film noir van René Allio. Met o.a. Sebastian Koch, Claudia Messner, Rüdiger Vogler, Magali Leris en Paul Allio.

VPRO Cinema

1940. Koch ontsnapt uit een kamp in Duitsland en vlucht naar bezet Parijs met een aanbevelingsbrief aan de schrijver Weidel. Eenmaal op diens adres aangekomen, blijkt hij te zijn overleden. Men geeft hem diens papieren en manuscripten, zodat hij zich uit de voeten kan maken als Weidel. Hij gaat naar Marseille, vanwaar passage naar de V.S. of Zuid-Amerika mogelijk is. Het bijeen vergaren van de benodigde reisdocumenten en visa is geen sinecure. Hij ontmoet daarbij de aantrekkelijke Messner met wie hij een relatie aanknoopt. Zij blijkt Weidel`s vriendin te zijn. Zij gelooft dat ze hem gauw zal ontmoeten, nu Koch bezig is de papieren te regelen voor Weidel. Koch weet uiteindelijk alle benodigde documenten en passagebiljeten bij elkaar te krijgen, maar wil Messner`s illusie (over Weidel) niet breken. Hij laat haar alleen vertrekken. Prachtig gespeeld. Het scenario is van Jean Jourdeuil en regisseur Allio, die de autobigrafische roman van Anna Seghers bewerkten. Richard Copans verzorgde het camerawerk.

credits

Regie:
René Allio
Cast:
Sebastian Koch, Claudia Messner, Rüdiger Vogler, Magali Leris, Paul Allio, Nicole Dogue, Ludwig Boettger, Dominique Horwitz, Hans Diehl, Gunter Lampe
Scenario:
Jean Jourdeuil
Muziek:
Georges Boeuf
Jaar:
1990
Genres:
Film noir, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Transit (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken