Frankrijk 1992. Komedie van Jean-Marie Poiré. Met o.a. Jean Reno, Christian Clavier, Valérie Lemercier, Marie-Anne Chazel en Christian Bujeau.

VPRO Cinema

Poiré, regisseur van verscheidene succesvolle komedies, biedt amusement voor het grote publiek met de wederwaardigheden van een dappere ridder en zijn schildknaap, die na een vergissing met een toverdrankje in onze tijd zijn terechtgekomen. Poiré werkt het anachronisme op humoristische wijze uit, laat terloops de veranderingen van de zeden zien en wijst op allerlei ogenschijnlijk doodgewone dingetjes die voor de middeleeuwse logica niet te bevatten zijn. Reno is sober; Clavier daarentegen uitbundig. Lemercier is een bourgeois-type en Chazel leeft zich helemaal uit als zingende zwerfster. In deze komedie wisselen subtiliteit en botte grappen elkaar af. Als familievermaak geslaagd. Scenario van Regisseur Poiré en Christian Clavier. Camerawerk van Jean-Yves Le Mener.

credits

Regie:
Jean-Marie Poiré
Cast:
Jean Reno, Christian Clavier, Valérie Lemercier, Marie-Anne Chazel, Christian Bujeau, Isabelle Nanty, Gérard Séty, Didier Pain, Jean-Paul Muel
Scenario:
Regisseur Poiré, Jean-Marie Poiré, Christian Clavier
Productie:
Alain Terzian
Camera:
Jean-Yves Le Mener
Muziek:
Eric Levi
Montage:
Catherine Kelber
Jaar:
1992
Alt. titels:
Visiteurs, Les, The Visitors
Genres:
Komedie, Familiefilm, Sciencefiction, Drama
Trefwoorden:
Familiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les visiteurs (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken