Frankrijk 1993. Avonturenfilm van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Hanna Schygulla, Bruce Myers, Laure Duthilleul, Frédéric Deban en Marie Bunel.

VPRO Cinema

Schygulla, schrijfster van mysterieverhalen, heeft zich in een rustig Provence-dorpje gevestigd. Wanneer de beroemde maar lawaaierige Rallye-de-Provence door het dorpje wil trekken, weet zij als milieubewuste vrouw op slinkse wijze de route te veranderen, en zo komt ze in contact met de geheimzinnige milieu- organisatie uit de titel. Serie in zes delen (van telkens 52m), die op min of meer geestige wijze de lotgevallen vertelt van een organisatie die het opneemt tegen milieuverontreinigende industriëlen, listige projectontwikkelaars etc. De scenario's zijn professioneel geschreven door Jean-Claude Carrière, en Schygulla heeft een flinke weg afgelegd - niet helemaal in haar voordeel - sinds zij de favoriete actrice was van Rainer Werner Fassbinder.

credits

Regie:
Jean-Daniel Verhaeghe
Cast:
Hanna Schygulla, Bruce Myers, Laure Duthilleul, Frédéric Deban, Marie Bunel, Roger Souza, Mina Pavicevic, Pierre Vernier, Nathalie Juvet
Scenario:
Jean-Claude Carrière
Jaar:
1993
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen