Canada 1994. Drama van Atom Egoyan. Met o.a. Bruce Greenwood, Mia Kirshner, Don McKellar, Arsinée Khanjian en Elias Koteas.

VPRO Cinema

Exotica is een nachtclub, waar de jonge meisjes zich uitkleden in het bijzijn van hun klant onder het wakend oog van Eric (Koteas), de impulsieve en jaloerse discjockey. Vaste klant Francis (Greenwood) komt iedere avond speciaal voor Christina (Kirshner). Op een avond wil hij haar aanraken. Eric gooit hem eruit en hij komt de Exotica niet meer in. Via Thomas (McKellar), een andere vaste klant, komt hij weer met Christina in contact, en hij verklaart zijn belangstelling voor haar: zij was de vriendin van zijn dochter, die werd vermoord door een maniak. De mysterieuze verhoudingen tussen de personages onderling worden stukje bij beetje duidelijk, in een sfeer die doet denken aan de films van David Lynch. De film, briljant geregisseerd en met betoverende muziek, werkt als een letterlijke ontkleding van de personages, en vooral van een man die wordt opgejaagd door zijn verleden. Het scenario is van de regisseur. Het camerawerk is van Paul Sarossy.

credits

Regie:
Atom Egoyan
Cast:
Bruce Greenwood, Mia Kirshner, Don McKellar, Arsinée Khanjian, Elias Koteas, Sarah Polley, Victor Garber, Calvin Green, David Hemblen, Damon D'Oliveira, Billy Merasty, Peter Krantz
Scenario:
Atom Egoyan
Productie:
Atom Egoyan, Robert Lantos, Camelia Frieberg
Camera:
Paul Sarossy
Muziek:
Mychael Danna
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Experimenteel, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama, Erotiek
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Exotica (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken