Duitsland 1934. Avonturenfilm van Paul Wegener. Met o.a. Karl Ludwig Diehl, Brigitte Horney, Hermann Speelmans, Siegfried Schürenberg en Ernst Rotmund.

VPRO Cinema

Bij het uitbreken van WO I trekken een Duitse ingenieur (Diehl) en zijn vriend van Zuid-Amerika naar Duitsland. Gevaren, noch de liefde van een goedgelovige schoonheid (Horney) weerhouden hem ervan zijn diensten aan het vaderland aan te bieden. Een nationalistische film, waarin plichtsgevoel en vaderlandsliefde het hoogste goed zijn. Een duidelijke propagandafilm, al wordt de `vijand` niet negatief benaderd. Spannend gemaakt met Diehl als ideale hoofdfiguur. Regisseur Paul Wegener, de grote acteur, zien we in een bijrolletje als stoker op een schip. De `vrijwillige zelfcontrole` (FSK) heeft deze film, die indertijd door de geallieerden werd verboden, vrijgegeven. Ook bekend als EIN MANN WILL IN DIE HEIMAT.

credits

Regie:
Paul Wegener
Cast:
Karl Ludwig Diehl, Brigitte Horney, Hermann Speelmans, Siegfried Schürenberg, Ernst Rotmund, Willy Birgel, Charlotte Schultz, Hans Leibelt, Hans Zesch-Ballot, Willi Schur, Paul Wegener
Muziek:
Hans-Otto Borgmann
Jaar:
1934
Alt. titels:
Mann will nach Deutschland, Ein, Mann will in die Heimat, Ein
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Propagandafilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen