Duitsland 1934. Muziek van Georg Zoch. Met o.a. Walter von Lennep, Lien Deyers, Lizzi Holzschuh, Rudolf Platte en Paul Heidemann.

VPRO Cinema

De operette, die in 1921 in premi[KA2]ere ging, was een blijvend succes, zodat er in 1934 een film van werd gemaakt. De tenor Walter von Lennep speelt hier de zwerver, die verliefd wordt op een keurig meisje (Deyers). Hij geeft zich uit voor haar neef Roderik en hij verovert haar hart, ook al is in die tijd haar echte neef (Wilmsen) verschenen. Doorsnee operetteprent waarin gelukkig alle rollen (behalve die van Von Lennep) door acteurs gespeeld worden, zodat je niet alleen van de muziek, maar ook een beetje van het spel kunt genieten. De Nederlandse actrice Lien Deyers heeft tot 1935 in Duitse films gespeeld, daarna emigreerde ze naar Engeland. Over haar verdere loopbaan is weinig bekend. Ook bekend als DAMENWAHL.

credits

Regie:
Georg Zoch
Cast:
Walter von Lennep, Lien Deyers, Lizzi Holzschuh, Rudolf Platte, Paul Heidemann, Jakob Tiedtke, Werner Finck, Hilda Hofer-Pittschau, Ernst Behmer, Max Wilmsen, Louise Morland
Muziek:
Eduard Künneke, Franz Marszalek
Jaar:
1934
Alt. titels:
Vetter aus Dingsda, Der, Damenwahl
Genres:
Muziek
Trefwoorden:
Opera/operette
Landen:
Duitsland

op televisie

0 uitzendingen

Der Vetter aus Dingsda (1934) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken