Frankrijk 1992. Drama van Claude Miller. Met o.a. Romane Bohringer, Richard Bohringer, Elena Safonova, Claude Rich en Samuel Labarthe.

VPRO Cinema

Miller heeft de gebeurtenissen in de roman van Nina Berberova verplaatst naar het bezette Parijs van 1942. Centraal staat de aantrekkingskracht die een mooie, jonge zangeres op een adolescente uit een bescheiden milieu uitoefent. Als talentvol pianiste wordt zij de begeleidster van eerstgenoemde. Hoewel Miller laat merken niet wezenlijk geraakt te zijn door het onderwerp, herkent de kijker zijn muziek en vakmanschap, als het gaat om het vastleggen van een blik, een traan of een gebaar, niet onder woorden te brengen gevoelens en de ingehouden confrontaties tussen de personages. De uitstekende acteursregie dwingt bewondering af. Een opmerkzame vertolking van Richard Bohringer en Safonova. Romane Bohringer is een ware ontdekking. Scenario van Miller en Luc Beraud. Camerawerk van Yves Angelo.

credits

Regie:
Claude Miller
Cast:
Romane Bohringer, Richard Bohringer, Elena Safonova, Claude Rich, Samuel Labarthe, Nelly Borgeaud, Julien Rassam, Bernard Verley, Yelena Safonova
Scenario:
Miller, Luc Béraud, Claude Miller, Claude Rich
Productie:
Jean-Louis Livi
Camera:
Yves Angelo
Muziek:
Alain Jomy
Jaar:
1992
Alt. titels:
Accompagnatrice, L'
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'accompagnatrice (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken