Verenigde Staten 1992. Fantasy van Anthony Hickox. Met o.a. Zach Galligan, Monika Schnarre, John Ireland, Bruce Campbell en Jim Metzler.

VPRO Cinema

Het vervolg op WAXWORK is eenvoudigweg een mislukking, met romantische hoofdrollen van Galligan en Schnarre (zij vervangt Deborah Foreman), die vervolgd worden wegens gebeurtenissen uit de eerste film. Ze zijn op zoek naar tegenbewijzen in een andere dimensie waar goed vecht tegen kwaad in bloedige imitaties van en parodie[KA3]en op klassieke sc[KA2]enes uit FRANKENSTEIN, ALIEN, THE HAUNTING, NOSFERATU, alle zonder de context (en verschrikkingen) van het origineel. Het gevoel ontstaat, dat filmmaker Hickox dit eerbetoon aan de griezelfilm leverde, omdat hij zijn gedachten niet genoeg kon ordenen om fanmail te schrijven. Talloze kleine rollen, zoals van Gudunov, verschrikkelijk gekunsteld als een duivelse tovenaar, en Ireland in zijn laatste rol op het scherm als King Arthur.

credits

Regie:
Anthony Hickox
Cast:
Zach Galligan, Monika Schnarre, John Ireland, Bruce Campbell, Jim Metzler, Sophie Ward, Martin Kemp, Patrick Macnee, David Carradine, Marina Sirtis, Juliet Mills, Drew Barrymore, Alexander Godunov
Productie:
Nancy Paloian
Camera:
Gerry Lively
Muziek:
Steve Schiff
Jaar:
1992
Alt. titels:
Lost in Time, Waxwork 2: lost in time
Genres:
Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Fantasy, Satire, Black magic
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Waxwork II: Lost in Time (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken