Verenigde Staten 1993. Familiefilm van Duwayne Dunham. Met o.a. Robert Hays, Kim Greist, Jean Smart, Benj Thall en Veronica Lauren.

VPRO Cinema

Remake van de Disney-klassieker The Incredible Journey uit 1963 naar een roman van Sheila Burnford. Twee honden en een kat worden gescheiden van hun baasjes en beleven ongelofelijke avonturen wanneer ze besluiten naar huis terug te keren. Dat levert prachtig gefilmde bergscènes op en een onnoemelijk aantal grappen die waarschijnlijk bijzonder geestig zijn voor kinderen. 'No animals were harmed except those who are watching,' zouden de grijze heertjes in de loge van de Muppet Show zeggen. In de oorspronkelijke, Engels gesproken versie met de stemmen van Don Ameche als de oude wijze retriever Shadow, Michael J. Fox als de onstuimige jonge bulldog Chance en Sally Field als de nuffige Siamese kat Sassy. In de Nederlandstalige versie van De ongelofelijke reis met de stemmen van Rik Hancké als Nestor (Shadow), Michael Pas als Mazzel (Chance) en Maria Lindes als Sissy (Sassy).

credits

Regie:
Duwayne Dunham
Cast:
Robert Hays, Kim Greist, Jean Smart, Benj Thall, Veronica Lauren, Kevin Chevalia, Don Ameche, Sally Field, Michael J. Fox
Scenario:
Caroline Thompson, Linda Woolverton
Productie:
Jeffrey Chernov, Franklin R. Levy
Camera:
Reed Smoot
Muziek:
Bruce Broughton
Montage:
Jonathan P. Shaw
Schrijver:
Sheila Burnford
Jaar:
1993
Alt. titels:
De ongelofelijke reis
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Disney-film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen