Frankrijk/Rusland 1992. Komedie van Pavel Lungin. Met o.a. Andrei Goutine, Oleg Borisov, Natalia Egorova, Nonna Mordioukova en Michael Goloubovich.

VPRO Cinema

Russisch-Franse productie over een twintig-jarige, gespierde, neo-nazistische Russische skinhead en jodenhater (Goutine) in de post-perestrojkatijd, die dweept met Schwarzenegger. Na een zoektocht komt hij erachter dat zijn vader Naoum (Borisov) een jood is. Via het personage van de briljante Naoum maakt de kijker kennis met het onmenselijke, zede- en radeloze Russische leven in de uiteengespatte Sovjetunie. De staat is weggevallen als zekerheid, en velen zoeken soelaas in extremistische uitspattingen. Jammer dat het scenario van regisseur Lounguine zo zwak is en dat het resultaat, een mengsel van surrealisme, zwarte humor en geweld, vaak irritant overkomt. Tweede film van Lounguine, die met zijn debuut TAXI BLUES enkele jaren eerder hoge ogen gooide.

credits

Regie:
Pavel Lungin
Cast:
Andrei Goutine, Oleg Borisov, Natalia Egorova, Nonna Mordioukova, Michael Goloubovich, Alexandre Feklistov, Tatiane Lebedkova, Alexandre Savin, Igor Zolotovitski
Scenario:
Pavel Lungin
Muziek:
Isaac Schwartz
Jaar:
1992
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Frankrijk, Rusland

op televisie
0 uitzendingen

Luna Park (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken