Verenigde Staten 1993. Komedie van Herbert Ross. Met o.a. Kathleen Turner, Dennis Quaid, Fiona Shaw, Stanley Tucci en Larry Miller.

VPRO Cinema

Deze aardige komische thriller, die tegelijk een parodie op het genre is, moet het voornamelijk hebben van de charismatische hoofdrolspelers Turner en Quaid, die zich met kennelijk plezier door het magere verhaal kickboksen. De film doet denken aan [KL]The Thin Man[KLE]-films uit de jaren 1930-40, alleen heeft het op boeven jagende echtpaar nu een baby in plaats van een hondje. Als superieure vechtersbaasjes bestrijden zij blijmoedig, voortdurend grijnzend en knuffelend de geflipte mevrouw Novacek (Shaw), die hoogwaardig dynamiet heeft gestolen uit een legerdepot. De jacht eindigt met een moddergevecht tussen de beide dames. Running gag is de kleine crimineel Muerte (Tucci), die steeds faalt in zijn pogingen de echtelieden om zeep te helpen. Hier en daar herken je ook een glimp van een James Bond- parodie maar het scenario van Ian Abrams is te summier en te clichématig. Camerawerk van Donald E. Thorin.

credits

Regie:
Herbert Ross
Cast:
Kathleen Turner, Dennis Quaid, Fiona Shaw, Stanley Tucci, Larry Miller, Obba Babatundé, Tom Arnold, Park Overall, Ralph Brown, Jan Triska, Saul Rubinek, Jenifer Lewis, Michelle Schuelke, Marshall Bell, Richard Jenkins, Dakin Matthews
Scenario:
Ian Abrams
Camera:
Donald E. Thorin
Muziek:
David Newman
Jaar:
1993
Alt. titels:
Absolut cooles Trio, Ein
Genres:
Komedie, Actiefilm, Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Undercover Blues (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken