Verenigde Staten 1993. Thriller van Joseph Ruben. Met o.a. Elijah Wood, Wendy Crewson, David Morse, Daniel Hugh Kelly en Jacqueline Brookes.

VPRO Cinema

Kindersterretje Macaulay Culkin speelt de rol van een jeugdige seriemoordenaar. Diens neefje Wood is het brave zoontje dat in de titel wordt genoemd. Hij heeft net zijn moeder verloren en gaat voor een tijdje logeren bij Culkin, die zich aanvankelijk alleen nogal excentriek gedraagt. Al gauw blijkt echter dat er iets mis is met hem. Hij blijkt zijn broer te hebben verdronken in de badkuip, en tracht ook zijn zusje (gespeeld door de echte zus van Culkin, Quinn) te liquideren. Wood slaat alarm maar niemand wil hem geloven, ook Culkin's moeder Crewson niet, die de volgende kandidaat-slachtoffer is. Het scenario van romanschrijver Ian McEwan is niet indrukwekkend maar regisseur Rubin redt het onzinnige verhaal van de oppervlakkigheid door middel van enkele originele wendingen die je doen blijven kijken tot de vrij opwindende finale. Camerawerk van John Lindley.

credits

Regie:
Joseph Ruben
Cast:
Elijah Wood, Wendy Crewson, David Morse, Daniel Hugh Kelly, Jacqueline Brookes, Quinn Culkin, Ashley Crow, Guy Strauss, Keith Brava, Macaulay Culkin
Scenario:
Ian McEwan
Productie:
Mary Anne Page, Ruben
Camera:
John Lindley
Muziek:
Elmer Bernstein
Jaar:
1993
Alt. titels:
Good Son, The, Das zweite Gesicht
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Good Son (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken