Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van Elijah Moshinsky. Met o.a. Robert Lindsay, Anthony Sher, Diana Rigg, John Wells en Frances de la Tour.

VPRO Cinema

Sher, in de hoofrol als een joodse komiek en buikspreker, treedt op in cabarets in Centraal-Europa. Wanneer WO II uitbreekt moet hij onderduiken. In 1942 voert hij voor het laatst een nummer op in het vernietigingskamp van Dachau. Lindsay, de SS- officier die hem daar heeft neergeschoten, leidt in 1950 in Beieren een respectabel leven als politiecommissaris die zijn oorlogsmisdaden 'vergeten' is. Tot hij geterroriseerd wordt door de geest van Cohn, die hem overal achtervolgt, bij zijn onderzoek naar een reeks plaatselijke seks-moorden en zijn onverklaarbaar verlangen naar broodjes met gehakte lever. Geslaagde zwarte komedie, in Beieren opgenomen, naar de roman van Romain Gary La dance de Genghis Cohn. Rigg valt op in de rol van de wat oudere barones Frieda von Stangel, die voor korte tijd de minnares was van Lindsay. Scenario van Stanley Price. Camerawerk van John Daly.

credits

Regie:
Elijah Moshinsky
Cast:
Robert Lindsay, Anthony Sher, Diana Rigg, John Wells, Frances de la Tour, Robert Lang, Paul Brooke, Patrick Godfrey, Roland Davies, Daniel Craig, Matthew Marsh, Hetta Charnley, Antony Sher
Scenario:
Stanley Price
Camera:
John Daly
Muziek:
Carl Davis
Montage:
Ken Pearce
Jaar:
1994
Alt. titels:
Der Tanz des Dschingis Cohn
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie, Televisiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Genghis Cohn (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken