Verenigde Staten/​Italië 1988. Horror van Claudio Milliken en Claude Milliken. Met o.a. Lara Wendel, Timothy W. Watts, Robert Vaughn, Lin Gathricht en James Sutterfield.

VPRO Cinema

Getraumatiseerde vogels wreken zich op een Vietnamveteraan door studenten die orthinolgie studeren, aan te vallen. De uit de oorlog teruggekeerde soldaat had indertijd zijn vrouw, haar minnaar en zijn vogels afgeslacht toen hij zijn gade betrapte op overspel. Een overlevende valk pikte hem zijn ogen uit, waardoor hij zijn dagen als blinde kluizenaar moest slijten. Alleen zijn zoontje overleefde het ongedeerd maar ging later studeren en zo komt de cirkel weer rond. Slappe film die in de verte namaak is van Hitchcock`s THE BIRDS, waarvan het verhaal zo zwakzinnig en onsamenhangend is dat er ook nog een episode over een advocaat uit San Francisco in zit, die bezoek krijgt van zijn vriendin die werd aangevallen door een woedende zeemeeuw. Hij denkt dat het toeval is, maar de vogels lijken gek geworden en gaan op strooptocht. Scenario van Danielle Stroppa, Claudio Lattanzi (de werkelijke naam van de regisseur) en Sheila Goldberg. Camerawerk van Fred S. Lonisco, Jr.

credits

Regie:
Claudio Milliken, Claude Milliken
Cast:
Lara Wendel, Timothy W. Watts, Robert Vaughn, Lin Gathricht, James Sutterfield, Leslie C. Cummins, James Villemaire, Thimothy W. Watt
Scenario:
Danielle Stroppa
Camera:
Fred S. Lonisco
Muziek:
Carlo Maria Cordio
Jaar:
1988
Alt. titels:
Uccelli assassini, Killing birds
Genres:
Horror
Landen:
Verenigde Staten, Italië