België/Frankrijk 1990. Drama van Samy Pavel. Met o.a. Maria Mériko, Jean-Pierre Lorit, Philippe Volter, Irène Jacob en Idit Cebula.

VPRO Cinema

Enkele dagen na de zelfmoord van Vincent komt de familie van Gogh - moeder, de dierbare broer Theo en drie zussen - bijeen in het huis van hun jeugd, waar alle vreugde en frustratie van vroeger bovenkomen. In de gesloten omgeving tekenen tederheid, verdriet, liefde en verbittering zich steeds scherper af. Elk van de personages wordt nauwlettend gadegeslagen door Pavel, die met het scalpel van zijn camera de meest intieme en heftige emoties weet te ontleden. Hij besteedt veel zorg aan het esthetische, en alles getuigt bij hem van een uiterste nauwgezetheid. Pavel legt een persoonlijke soberheid in zijn film, die nog wordt versterkt door het ingetogen en eenvoudige spel van de acteurs. De film ademt een unieke sfeer, die dicht bij de sfeer blijft die Vincent van Gogh in zijn brieven beschrijft.

credits

Regie:
Samy Pavel
Cast:
Maria Mériko, Jean-Pierre Lorit, Philippe Volter, Irène Jacob, Idit Cebula, Nicole Riston, Juliette Thierrée, Armand Eloi
Muziek:
Vivaldi, Bach, Pergolese
Jaar:
1990
Alt. titels:
Veillée, La, Souvenirs au jardin d'Etten, Memories from the Garden of Etten
Genres:
Drama, Biografie
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La veillée (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken