Italiƫ 1992. Drama van Michele Placido. Met o.a. Asia Argento, Carlotta Natoli, Claudia Pandolfi, Michele Placido en Enrico Lo Verso.

VPRO Cinema

Tweede film van acteur/regisseur Placido, na zijn veelgeprezen debuut PUMMAR[KA2]O. Placido is een gevoelige regisseur en als co-auteur een sociaal bewogen schrijver. Drie vriendinnen, Morena (Natoli), Claudia (Pandolfi) en Sabrina (Argento). Morena is verpleegster en woont samen met haar moeder, die vroeger verslaafd was, en haar grootmoeder. Claudia komt uit een doorsneegezin, droomt ervan actrice te worden, maar durft daar bij haar ouders niet mee aan te komen. Sabrina woont bij haar gescheiden vader, die haar als zijn bezit beschouwt en daarbij incest niet uit de weg gaat. Placido en Argento zijn schitterend als vader en dochter. De film werkt niet altijd maar is in zijn totaliteit wel geslaagd. Scenario van Angelo Pasquini, Roberto Nobile en regisseur Placido. Camerawerk van Guiseppe Lanci. Ook bekend als CLOSE FRIENDS.

credits

Regie:
Michele Placido
Cast:
Asia Argento, Carlotta Natoli, Claudia Pandolfi, Michele Placido, Enrico Lo Verso, Laura Trotter, Orchidea De Santis, Ivano De Matteo, Simonetta Stafanelli, Franco Interlenghi
Scenario:
Angelo Pasquini
Camera:
Guiseppe Lanci
Muziek:
Nicola Piovani
Jaar:
1992
Alt. titels:
Amiche del cuore, Le, Close friends
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Sociaal drama
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Le amiche del cuore (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken