Italië 1991. Romantiek van Francesco Nuti. Met o.a. Francesco Nuti, Carole Bouquet, Gastone Moschin, Didi Perego en Cinzia Leone.

VPRO Cinema

Nuti en Bouquet spelen het echtpaar Renzo en Margherita. Ze houden zielsveel van elkaar, maar Renzo vindt dat vrouwen in de keuken horen en Margherita is het daar niet mee eens. De film begint in de rechtszaal, waar Margherita Renzo aanklaagt. In terugblik zien we Renzo's jeugd, zijn burgerlijke en conservatieve ouders, zijn eerste ontmoeting met het onafhankelijke meisje dat later zijn vrouw zal worden, maar waarmee hij eerst gaat samenwonen. Tijdens een relatiecrisis vertelt zij hem dat hij haar al sinds lang niet meer seksueel bevredigt. Hij probeert te veranderen en tenslotte trouwen zij. Uiteindelijk beknot hij haar toch weer in haar vrijheid. Hij wordt veroordeeld, maar als hij uit de gevangenis komt, gaat hij weer naar haar terug.

credits

Regie:
Francesco Nuti
Cast:
Francesco Nuti, Carole Bouquet, Gastone Moschin, Didi Perego, Cinzia Leone, Antonio Petrocelli, Barbara Enrichi, Massimo Salvianti, Gianna Sammarco
Jaar:
1991
Alt. titels:
Women in skirts
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Donne con le gonne (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken