Tsjechoslowakije/Tsjechië 1962. Familiefilm van Jindrich Polák. Met o.a. Fred Düren, Eva Hrabětová, Hanuš Bor, Vladimír Horka en Arthur Neubert.

VPRO Cinema

Alarm in de stad! Een buitenaardse raket is in aantocht. Iedereen vlucht voor het aanstormende gevaar weg om zich in veiligheid te brengen. De enige die van dit alles niets merkt is clown Ferdinand (D[KA5]uren), die zich klaarmaakt om op te treden. Onderweg naar het theater ontmoet hij drie kinderen, die hem op de hoogte brengen van het gevaar. En inderdaad, even later wordt zijn wagentje gekaapt door het ruimteschip, terwijl hijzelf en de kinderen er nog in zitten. SF- verhaal voor de allerkleinsten. Er wordt geen rekening gehouden met wetenschappelijke logica en de speciale effecten staan op het peil van het Amerikaanse seriewerk uit de jaren 1930-40. De E.T. van dienst is een metalen schepsel dat voor een robot moet doorgaan. Het is zeer de vraag of deze prent kinderen van nu nog kan boeien. Het veel te onschuldige en brave scenario is van Polák en Ota Hofman. Zonder veel fantasie in beeld gebracht door Jan Kališ.

credits

Regie:
Jindrich Polák
Cast:
Fred Düren, Eva Hrabětová, Hanuš Bor, Vladimír Horka, Arthur Neubert, Klaus Piontek, Hanus Bor, Eva Hrabetova, Jiri Vrstala
Scenario:
Polák
Camera:
Jan Kališ
Muziek:
Evzen Illín
Jaar:
1962
Genres:
Familiefilm, Sciencefiction
Trefwoorden:
Jeugdfilm, 6 jaar, SF-Film
Landen:
Tsjechoslowakije, Tsjechië

op televisie
0 uitzendingen

Klaun Ferdinand a raketa (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken