Duitsland 1994. Drama van Nico Hofmann. Met o.a. Dominique Horwitz, Barbara Auer, G[KA5]unther Lamprecht, Michael Mendl en Wolf-Dietrich Sprenger.

VPRO Cinema

Het is lente 1992. Rusland staat op de rand van het faillissement en is naarstig op zoek naar nieuwe inkomsten. Het ruimtevaartprogramma wordt stopgezet en Minister van Luchtvaart Mendl verkoopt het anti-satellietsysteem Medusa tegelijkertijd aan Japan en (in het geheim) aan een Arabische mogendheid. Om de Japanners te misleiden wordt het moederstation Mir in de ruimte achtergelaten tot grote ergernis van kosmonaut Horwitz, die de eenzaamheid verschrikkelijk zat is. Een spannende film over de politieke manipulaties achter een belangrijke transactie die de militaire overmacht in de wereld grondig kan wijzigen. Het scenario van Sacha Arango leidt de kijker op verhelderende wijze door het moeilijk te doorgronden netwerk van internationale politieke verwikkelingen. Goed spel van een kleine cast, die zich voornamelijk binnenskamers beweegt. Fotografie van Tom Fährmann.

credits

Regie:
Nico Hofmann
Cast:
Dominique Horwitz, Barbara Auer, G[KA5]unther Lamprecht, Michael Mendl, Wolf-Dietrich Sprenger, Rudolf Kowalski, Heino Ferch, Silvan-Pierre Leirich, Martin Umbach, Calvin Burke
Muziek:
Nick Glowna
Jaar:
1994
Alt. titels:
Letzte Kosmonaut, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Politiek
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der letzte Kosmonaut (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken