Verenigde Staten 1993. Sciencefiction van Stephen Cornwell. Met o.a. Brad Johnson, Marjean Holden, Gerrit Graham, John Christian Graas en Cyril O'Reilly.

VPRO Cinema

Tien jaar na het tijdsexperiment van David Herdeg (ditmaal gespeeld door Johnson), waardoor deze van 1943 in 1984 terecht kwam, wordt de toen opgedane kennis gebruikt door een op macht beluste geleerde Dr. William Mailer (Graham). Hij wil een kernraket naar het Duitsland van 1943 overbrengen. Als gevolg hiervan is Amerika in 1993 een door de nazi`s bezet land waar Dr. Mailer de scepter zwaait. Samen met rebellenleidster Jess (Holden) probeert Herdeg de machine van Dr. Mailer te vinden, zodat hij terug kan naar 1943 om de geschiedenis haar loop te laten nemen. Een geslaagde variant op de TERMINATOR over alternatieve werelden. Een van die zeldzame voorbeelden van een vervolg dat beter is dan het origineel. Het resultaat is een spannend SF-avontuur dat angstwekkend reëel werd uitgewerkt. De regisseur beschikte duidelijk over een groter budget om het intelligente scenario van Kevin Rock en Nick Paine boeiend op het scherm te brengen. Het camerawerk is van Ronn Schmidt.

credits

Regie:
Stephen Cornwell
Cast:
Brad Johnson, Marjean Holden, Gerrit Graham, John Christian Graas, Cyril O'Reilly, Geoffrey Blake, James Greene, Lisa Robins
Camera:
Ronn Schmidt
Muziek:
Gerald Gouriet
Jaar:
1993
Alt. titels:
Philadelphia Experiment 2: Night Of The Phoenix, The, Philadelphia Experiment 2, The, Night Of The Phoenix, The
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen