Verenigde Staten 1992. Horror van Adam Marcus. Met o.a. John D. Le May, Kari Keegan, Steven Smith, Erin Gray en Steven Culp.

VPRO Cinema

Iedereen dacht dat Jason eindelijk uit de wereld was. Vergeet het maar. Net zoals elke kat heeft ook Jason nog recht op een negende leven. Aan het einde van de vorige aflevering bleef van hem nog alleen zijn hart over. Het wordt nu op een ontleedtafel gelegd. Plotseling dringt dit zich op aan een onwillige lijkschouwer en Jason heeft weer handen en voeten. Hij keert terug naar Crystal Lake. Er wacht echter een premiejager op hem en die kent zijn geheim. Waarom laat producer Sean Cunningham zijn creatie niet in vrede rusten? Was dit nutteloze rekken van zijn lijden nu werkelijk nodig? Onder het voorwendsel op zoek te gaan naar het duistere verleden van Jason (voor de derde maal gespeeld door Hodder) krijgen we weer de ene slachtpartij na de andere voorgeschoteld. Waardeloos spul geschreven door Dean Lorey en Jay Huguely en in beeld gebracht door William Dill. Hopelijk houden de producenten zich nu aan hun belofte, dat deze prent THE FINAL FRIDAY is!

credits

Regie:
Adam Marcus
Cast:
John D. Le May, Kari Keegan, Steven Smith, Erin Gray, Steven Culp, Kane Hodder, Rusty Schwimmer, Steven Williams, John D. Lemay
Scenario:
Dean Lorey, Jay Huguely
Productie:
Sean S. Cunningham
Camera:
William Dill
Muziek:
Harry Manfredini
Jaar:
1992
Alt. titels:
Final Friday, The
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Stalk 'n slash-horror
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen