Italiƫ 1992. Drama van Beppe Cino. Met o.a. Franco Nero, Vanessa Redgrave, Fernando Rey, Lucrezia Lante Della Rovere en Salvatore Cascio.

VPRO Cinema

Duister melodrama over het overlevingsinstinct van een groep verschillend geaarde mensen in Itali[KA3]e na WO II. Zij verblijven in een afgelegen sanatorium en zijn allen in de laatste fase van hun ziekte. Het verhaal concentreert zich op de gepassioneerde liefde van professor Nero, die de oorlog heeft overleefd maar tuberculose opliep en een beeldschone, vroegere balletdanseres (Rovere). Deze was getuige van de moord op haar vriend, een SS-officier. De zware bezetting (Redgrave, Rey) is alleen opgetrommeld om dit wanprodukt internationaal aanzien te geven. Aan het script ontbreekt een bepaalde strekking en de regie van Cino is zwak. Nero (die ook co-producent is) houdt door zijn goede spel de zaak nog een beetje bij elkaar. Prachtige opnamen van Franco Delli Colli.

credits

Regie:
Beppe Cino
Cast:
Franco Nero, Vanessa Redgrave, Fernando Rey, Lucrezia Lante Della Rovere, Salvatore Cascio, Remo Girone, Dalila Di Lazzaro
Jaar:
1992
Alt. titels:
Plague Sower, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Psychologisch drama
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Di ceria dell'untore (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken