Verenigd Koninkrijk/​Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Russell Mulcahy en Russel Mulhaly. Met o.a. Michael Caine, Sean Young, Ian Holm, Alun Armstrong en Sam Kelly.

VPRO Cinema

Ex MI6-agent, Caine leidt sedert een aantal jaren een kalm leven als de eigenaar van een Londense bar annex jazz-club. Een toevallige ontmoeting met Young, de jonge vrouw van een grijze Amerikaanse diplomaat, gooit zijn leven overhoop. Ze vraagt zijn hulp om een oude bekende die haar man chanteert, te lokaliseren. Hij vindt deze met een kogel tussen de ogen in een vervallen Londens hotelletje. Er vallen nog meer doden en Caine is ervan overtuigd, dat Young hem erin heeft geluisd. Hij heeft al zijn vroegere ervaring nodig om te overleven. Ouderwetse spionage- thriller met Caine als een schaduw van zijn vroeger Harry Palmer- vertolking (hij heet hier trouwens ook Harry). Een teleurstellende film van visueel wonderkind Mulcahy die de koude oorlog nog eens opwarmt via een script van Ron Hutchinson dat gemaakt werd naar de personages van Ted Allbeury. In beeld gebracht door Denis Crossan.

credits

Regie:
Russell Mulcahy, Russel Mulhaly
Cast:
Michael Caine, Sean Young, Ian Holm, Alun Armstrong, Sam Kelly, Jack Shepherd, Todd Boyce, Bobby Short, Bob Hoskins, Roger Roger, Lloyd
Scenario:
Ron Hutchinson
Productie:
Michael Caine, Martin Bregman
Camera:
Denis Crossan
Muziek:
Michael Kamen
Montage:
Seth Flaum
Jaar:
1992
Genres:
Actiefilm, Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten