Namibiƫ/Nederland 1990. Drama van Felix de Rooy. Met o.a. Nashaira Desbarida, Cliff San-A-Jong, Carol Brown Winkel, Theu Boermans en Dolph de Vries.

VPRO Cinema

In 1948 krijgt Surinaamse kunstenaar San-A-Jong de opdracht om een muurschildering te maken in een kerkje op Cura[KA10]cao. In overleg met pater Boermans wordt besloten de heilige maagd als een zwarte vrouw af te beelden. Hiervoor mag de schone Desbarida van gemengd bloed model staan. Zij is de verloofde van een stoere blanke smeris. De petit-bourgeoisie onder leiding van de vrouw van de Hollandse gouverneur (die een oogje heeft op de schilder) komt hiertegen in opstand. Typisch drama waarin de Nederlandse geest rondwaart, over kolonialisme, racisme, liefde en haat. Gelouwerd door de jury op een aantal kleine festivals - w.o. de 10e Nederlandse Filmdagen in Utrecht. Gedraaid in Papiamento. Scenario van Norman de Palm en camerawerk van Ernest Dickerson.

credits

Regie:
Felix de Rooy
Cast:
Nashaira Desbarida, Cliff San-A-Jong, Carol Brown Winkel, Theu Boermans, Dolph de Vries, Geert de Jong, Edmond Classen, Frederick de Groot, Janine Veeren, Serge Ubrette
Scenario:
Norman de Palm
Productie:
Norman de Palm
Camera:
Ernest R. Dickerson
Muziek:
Roy Luis, Ced Ride
Geluid:
Peter Flamman
Art direction:
Felix de Rooy
Montage:
Ton de Graaff
Jaar:
1990
Alt. titels:
Historia di amor, Un, Ava & Gabriel, A Love Story
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Romantisch drama, Racisme
Landen:
Namibiƫ, Nederland

op televisie
0 uitzendingen