Verenigde Staten 1993. Actiefilm van Hal Needham. Met o.a. Brian Bloom, Brian Krause, Kathy Ireland, Wallace Merck en Alex Van.

VPRO Cinema

Bloom als Bandit maakt een fatale fout: hij laat zich in met de mooie Ireland en dat had hij net niet moeten doen. Hij heeft ze weer allemaal op de hielen: de politie, de schurken en de snelheidsmaniakken. Ongelooflijk dat er uit zo`n sleetse formule nog jus geperst kan worden binnen het kader van een serie van Universal, [KL]Action Pack[KLE]; in deze aflevering is het een bus met nudisten, die Bloom gaat besturen en onderweg laat hij ook nog een stelletje nonnen instappen. Een Elvis Presley imitator, en uiteindelijk de premiejager schieten Bandit te hulp. Hoewel de auto`s de sterren zijn, is er o.d. aan dialoog (veel schunnige taal) en is er te weinig actie, hetgeen verrassend is voor veteraan-regisseur Needham. De tv-versie doet je verlangen naar de originele film SMOKEY AND THE BANDIT met Burt Reynolds, maar dan alleen de eerste!!! De acteerprestaties variëren van redelijk tot verschrikkelijk. Het camerawerk van Mike Shea is redelijk goed. De buitenopnames zijn gemaakt in North Carolina. Leut voor lieden met het verstand op nul of die het standaard nul hebben staan. Scenario van Davis Chisholm.

credits

Regie:
Hal Needham
Cast:
Brian Bloom, Brian Krause, Kathy Ireland, Wallace Merck, Alex Van, Mark Joy, Joseph Cortese, Tony Curtis, Henry Cho, Rick Warner, Veronica Neal, Tiffany Cara, Norman Maxwell, Paul Nixon
Scenario:
Davis Chisholm
Jaar:
1993
Alt. titels:
Beauty And The Bandit
Genres:
Actiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Road-movie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen