Verenigd Koninkrijk 1992. Thriller van Robert Young. Met o.a. Sam Neill, Talisa Soto, James Fox, Art Malik en Cristina Higueras.

VPRO Cinema

Geheimagent Neill is het zat en wil de dienst - MI 6 - verlaten, maar zijn bazen laten hem niet gaan. In flashbacks vertelt hij zijn laatste avontuur, dat in Argentinië speelt. Turks-Koerdische zakenman Malik houdt een Britse militaire expert gevangen en Neill moet infiltreren in Malik's privéleven. Dat lukt en als tegenzet moet hij Malik kidnappen. Hij wordt echter verliefd op diens fraaie schoonzuster Soto, waardoor het spel tijdelijk op een remise uitkomt. Hij ziet als enige uitweg zijn ontslag. De glad gemaakte film wordt gekweld door een zwak scenario van Arthur Hopcraft, die daarvoor de oubollig aandoende thriller van Ted Allbeury No Place to Hide bewerkte, en het ongeïnspireerde spel van de hoofdrollen; dat Soto een voormalig fotomodel was is maar al te duidelijk te zien. Camerawerk van Alex Phillips.

credits

Regie:
Robert Young
Cast:
Sam Neill, Talisa Soto, James Fox, Art Malik, Cristina Higueras, Michael Kitchen, Jean-Pierre Reguerraz, Elizabeth Garvie
Scenario:
Arthur Hopcraft
Productie:
Ian Warren, Adrian Metcalfe, Tom Kinninmont
Camera:
Alex Phillips
Jaar:
1992
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Hostage (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken