Verenigd Koninkrijk/Ierland 1990. Drama van Thaddeus O'Sullivan. Met o.a. Donal McCann, Saskia Reeves, Patrick Malahide, Brenda Bruce en Michael McKnight.

VPRO Cinema

Een diep religieuze Ierse vrouw met een jonge dochter die armoede als een deugd beschouwt, treedt in dienst als dienstmeid bij een presbyteriaanse boerenfamilie in Noord Ierland. Dit liberale gezin heeft een bevrijdende werking op het streng opgevoede meisje. Ze wordt beschouwd als een lid van de familie en als later de vader op tragische wijze tijdens een roeitochtje omkomt, volgt er een nog grotere toenadering, waarbij het thans ongeremde meisje - inmiddels een jonge vrouw geworden - een verhouding begint met de twee zonen. Dit leidt tot scherpe onderlinge conflicten, waarbij haar moeder vertwijfeld het huis verlaat en zij achterblijft in verwachting van een van beide broers, zonder te weten van wie. Een boeiende debuutfilm van de regisseur, waarbij de stukken er soms vanaf vliegen. Scenario van David Rudkin en fotografie van Bruno De Keyzer.

credits

Regie:
Thaddeus O'Sullivan
Cast:
Donal McCann, Saskia Reeves, Patrick Malahide, Brenda Bruce, Michael McKnight, Dervla Kirwan, Peter Capaldi, Geoffrey Golden, Cathleen Delaney, Gabrielle Reidy, Frances Lowe, Catherine Gibson, Julie McDonald, Karl Hayden, Donald McCann, Ciarán Hinds
Scenario:
David Rudkin
Muziek:
Jürgen Knieper
Jaar:
1990
Alt. titels:
Fiancée de l'hiver, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Ierland

op televisie
0 uitzendingen

December Bride (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken