Verenigde Staten 1987. Komedie van Jay Russell. Met o.a. Wilford Brimley, Levon Helm, Kevin Bacon, Barbara Barrie en Holly Hunter.

VPRO Cinema

Als spoorwegarbeiders Brimley en Helm horen dat de goederenoverslagplaats van de Southern Railways opgeheven zal worden, omdat het hoofdkantoor besloten heeft zich op luchtvracht te concentreren, dreigen ze na 38 jaar trouwe dienst ontslagen te worden. Ze besluiten naar het hoofdkantoor te gaan om hun zaak te bepleiten. Ze kapen een locomotief en zetten koers naar Chicago. De nieuwe directeur van de maatschappij wil het koppige duo inzetten voor pr-doeleinden. Maar als de grondlegger van het concern (Forsythe) zich ermee gaat bemoeien, worden de bedreigde arbeidsplaatsen gered. Kluchtige onzinfilm, die iets te snel ontspoort, hoewel spoorweggekken zich daar niet aan zullen storen. Scenario van debuutregisseur Russell. Ster Steenburgen was coproducente.

credits

Regie:
Jay Russell
Cast:
Wilford Brimley, Levon Helm, Kevin Bacon, Barbara Barrie, Holly Hunter, Mary Steeburgen, Henderson Forsythe, Clint Howard, Rita Jenrette, Howard Morris, Bruce McGill, Trey Wilson, Mary Steenburgen, Bob Balaban
Scenario:
Jay Russell
Kijkwijzer:
D
Jaar:
1987
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

End of the Line (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken