Verenigde Staten 1993. Drama van Noel Nosseck. Met o.a. Lisa Hartman Black, Christopher Meloni, Cloris Leachman, David Odgen Stiers en Peter Jurasik.

VPRO Cinema

Als een moeder (Black) zich met haar baby naar een kliniek snelt omdat het aan benauwdheidsverschijnselen lijdt, stelt de dienstdoende arts een verkeerde diagnose. Hij meent dat het kind gestikt is door toedoen van de moeder. Hij geeft haar aan bij de politie en omdat hij de expert is, wordt ze onmiddellijk ingesloten en later tot gevangenisstraf veroordeeld. Als ze naderhand opnieuw van een baby bevalt, lijdt die aan dezelfde verschijnselen. Een genetische afwijking wordt geconstateerd. Ze wordt echter niet gerehabiliteerd. Dankzij haar enorme doorzettingsvermogen gaat de vrouw er niet aan onderdoor en vecht net zolang voor haar eerherstel totdat het lukt. Een schrijnende zaak naar een waargebeurd voorval over een schandalige dwaling van deskundigen en justitie. James Duff schreef het scenario. Richard Leiterman deed het camerawerk. Ook bekend als WITHOUT A KISS GOODBYE.

credits

Regie:
Noel Nosseck
Cast:
Lisa Hartman Black, Christopher Meloni, Cloris Leachman, David Odgen Stiers, Peter Jurasik, James Staley, Gwynyth Walsh, Martin Kove, Charles Siegel, Bill Dow, Sandra P. Grant, Don S. Davis, Andrew Wheeler, French Tickner, Lindsay Bourne, Lisa Hartman
Scenario:
James Duff
Productie:
Mark Bacino
Camera:
Richard Leiterman
Muziek:
Richard Bellis
Montage:
Robert F. Shugrue
Jaar:
1993
Alt. titels:
Without A Kiss Goodbye, Without a kiss goodbye
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Docudrama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Falsely Accused (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken