Italië/Duitsland 1992. Drama van Cinzia Torrini. Met o.a. Remo Girone, Barbara May, Klaus Wildbolz, Silly Togni en Massimo Girotti.

VPRO Cinema

Remo Girone is Aldo Viezzi, een aan coca[KA3]ine verslaafde neurochirurg die zonder drugs de operatiekamer niet meer in durft. Een van zijn leerlingen sterft aan een overdosis, waarop zijn vrouw, van wie hij zielsveel houdt, zich van hem laat scheiden. Hij besluit zijn leven te beteren en hij gaat werken in een Praags ziekenhuis. Maar ook in Tsjechoslowakije is coke te krijgen, en wel bij de ongure zakenman Trifonoff (Wildbolz). Viezzi raakt zelfs aan de heroïne, maar hij wordt nog net op tijd gered door een sociaal werkster die verliefd op hem is. Toch blijft de schaduw van Trifonoff hem achtervolgen. Alle rollen zijn uitstekend bezet in dit verhaal over wel zeer eigentijdse problemen. Scenario van Laura Toscano en Franco Marotta.

credits

Regie:
Cinzia Torrini
Cast:
Remo Girone, Barbara May, Klaus Wildbolz, Silly Togni, Massimo Girotti, Kim Rossi Stuart, Victoria Zinny, Antonella Fattori, Lubomir Lipsky, Geppy Gleijeses
Scenario:
Laura Toscano
Jaar:
1992
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Italië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Dalla notte all'alba (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken