Tsjechoslowakije/Frankrijk 1993. Drama van Philippe Venault. Met o.a. Didier Bezace, Anne Roussel, Philippe Dormoy, Marie Pillet en Christophe Odent.

VPRO Cinema

Op kerstavond dwaalt Bezace door de buurt waar hij opgroeide. Hij dringt binnen in zijn geboortehuis dat sinds de dood van zijn moeder verlaten is. Hij maakt de balans op van zijn leven en van zijn herinneringen. De bitterste hiervan is de moord op zijn vrouw, waaraan hij wordt herinnerd door een kranteknipsel. Hij gaat dineren in een bistro. Aan een tafel dicht bij hem zit een eenzame vrouw, Roussel. Enkele verholen glimlachjes, een enkele banale opmerking en ze stellen zich aan elkaar voor. Deze bevreemdende film wordt nog mysterieuzer door de Praagse decors, die doen denken aan het Duitse expressionisme. Het scenario dat Venault baseerde op de roman Le monte charge van Frédéric Dart is zeer Kafkaïaans. De minder bekende acteurs vullen hun rol uitstekend in. Prachtige fotografie van Anne-Claire Khripounoff, die gebruik maakt van elke schaduw.

credits

Regie:
Philippe Venault
Cast:
Didier Bezace, Anne Roussel, Philippe Dormoy, Marie Pillet, Christophe Odent, Miroslaw Kulic, Marketa Pecharova, Jindrich Christ, Ladislav Trojan
Muziek:
Charles Court
Jaar:
1993
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Tragedie
Landen:
Tsjechoslowakije, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Mort à l'étage (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken