Frankrijk 1993. Thriller van Gilles Béhat. Met o.a. Jacques Weber, Jean-Pierre Bisson, Michel Galabru, Jean-Pierre Kalfon en Nathalie Roussel.

VPRO Cinema

De Franse anti-terreurbrigade slaagt erin dankzij een tip van hun Duitse collega`s twee internationaal gezochte terroristen, Sauer (Lemaire) en Krabbe (Glass), te arresteren in een parkeergarage. Door de toevallige tussenkomst van een politieman is men verplicht de politie in te schakelen zodat de zaak, die geheim had moeten blijven, openlijk bekend wordt. Het gevolg is dat de leider der terroristen eist dat zijn mensen worden vrijgelaten. Rechter Rives (Weber), specialist in dit soort zaken, komt onder zware politieke druk te staan. Gebaseerd op waar gebeurde feiten - twee leden van de Duitse RAF gepakt in Parijs - toont de film de machteloosheid van de rechtsstaat tegenover het internationale terrorisme. De centrale figuur is de beruchte Venezuelaan Carlos, bijgenaamd de jakhals, die indertijd gezocht door de politie van ieder land ter wereld werd gezocht. Tenslotte wisten de Fransen hem te arresteren in Soedan en hij werd veroordeeld voor de bomaanslagen met dodelijke afloop op een trein. Weber speelt op uitstekende wijze titelrol, waardoor de film een diepe indruk achter laat. Het camerawerk is van Roland Bernard. Aflevering 2 van het eerste seizoen, nummer 2 van 6.

credits

Regie:
Gilles Béhat
Cast:
Jacques Weber, Jean-Pierre Bisson, Michel Galabru, Jean-Pierre Kalfon, Nathalie Roussel, Isabelle Renauld, Jan Vancoillie, Ann-Gisel Glass, Jean-Marie Lemaire, Alain Rimoux, Hélène Rives
Camera:
Roland Bernard
Jaar:
1993
Alt. titels:
Antoine Rives, le juge du terrorisme : Sauer-Krabbe, Affaire Sauer-Krabbe, L'
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Politieke thriller, Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen