Verenigd Koninkrijk 1954. Mysterie van Terence Fisher. Met o.a. John Bentley, Eleanor Summerfield, Hubert Gregg, Liam Redmond en Meredith Edwards.

VPRO Cinema

Sensatiejournalist Bentley ontdekt dat al drie jaar achter elkaar precies op 10 juli een voormalig officier van de krijsmacht sterft. De rode draad blijkt te zijn dat ze allen zitting hadden in een krijgsraad in Afrika tijdens WO II. Hierbij werden drie soldaten tot vijf jaar veroordeeld wegens diefstal van legergoederen. De vierde en laatst overgebleven militair, Redmond, ontving al dreigbrieven. Van de verdachten is er één dood, een ander zit in Australië en de derde is te laf en te dom om een moord te plegen. Goed uitgewerkte personages dragen deze B-thriller, die adequaat wordt geregisseerd door toekomstige Hammer-griezelkoning Terence Fisher. Humor en mysterie zijn goed gemixt in dit scenario dat Kenneth Hayles baseerde op het toneelstuk Death Keeps A Date van Sidney Nelson en Maurice Harrison. Vakkundig in beeld gebracht door Jonah Jones. Let op de jonge Arthur Lowe!

credits

Regie:
Terence Fisher
Cast:
John Bentley, Eleanor Summerfield, Hubert Gregg, Liam Redmond, Meredith Edwards, Jean Lodge, Sam Kydd, Charles Farrell, Peter Bathurst, Arthur Lowe, Gerald Case, Jessica Cairns, Tony Hilton, Henry De Bray, John H. Watson
Scenario:
Kenneth Hayles
Productie:
Francis Searle
Camera:
Jonah Jones
Jaar:
1954
Genres:
Mysterie, Thriller, Komedie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Final Appointment (1954) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken