Canada 1993. Drama van John N. Smith. Met o.a. Henry Czerny, Johnny Morina, Sebastian Spence, Brian Dodd en David Hewlett.

VPRO Cinema

De jongens uit de titel zijn wezen van rond de tien, die verblijven in een Rooms-katholiek internaat dat met ferme hand gerund wordt door pater Czerny, die zich met zijn confraters aan de kinderen vergrijpt. De eerste helft van de film is gesitueerd rond 1975 en de tweede helft speelt vijftien jaar later, als Pater Czerny reeds lange tijd de broederschap is uitgetreden en getrouwd. Hij woont met zijn vrouw en twee zoons in Montreal. Hij wordt gearresteerd en moet zich verantwoorden voor zijn onzedelijke (en misdadige) handelingen. Zeer sterk gespeeld door de jonge acteurs en een glansrol van autoritaire en makkelijk prikkelbare broeder Czerny. Gedraaid in 16mm, maar opgeblazen tot 35mm voor de bioscooppremière in Noord-Amerika. Naar een waargebeurd en pijnlijk voorval van Mount Cashel, in St John, New Foundland. Hoewel de film iedere vergelijking met ware en levende personen uitsluit, heeft de kerk toch geprobeerd de tv-uitzending in Canada tegen te houden. Scenario van Des Walsh, regisseur Smith en coproducent Sam Grana. Camerawerk van Pierre Letarte. Bekroond op het tv-festival van Branff.

credits

Regie:
John N. Smith
Cast:
Henry Czerny, Johnny Morina, Sebastian Spence, Brian Dodd, David Hewlett, Jonathan Lewis, Jeremy Keefe, Philip Dinn, Brian Dooley, Grey Thomey, Lise Roy, Kristine Demers, Timothy Webber, Ashley Billard, Alain Goulem, Ed Martin, Sam Grana, Maurice Podbrey, Michael Wade
Scenario:
Des Walsh
Camera:
Pierre Letarte
Muziek:
Neil Smolar
Jaar:
1993
Alt. titels:
Boys of St. Vincent, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Serie, Televisiefilm
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Boys of St. Vincent (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken