Verenigde Staten 1993. Thriller van Kevin Connor. Met o.a. Peter Weller, Lori Singer, Stacy Keach, Michael Anderson jr en John Rhys-Davies.

VPRO Cinema

De wrede wurgmoord op zijn vrouw brengt een verlopen, drankzuchtige detective ertoe de zaak te onderzoeken. Hij stuit op een schimmig complot met onder andere een medische zwarte markt en de nietsontziende afslachting van de arme Latino- bevolking van L.A. Een uitstekende hoofdrol van Weller wordt verkwist aan een walgelijk misdaadverhaal dat riekt naar goedkoop winstbejag en wel erg simplistisch politiek cynisme. De geruchten waarop het script is gebaseerd - dat blanke Amerikanen de organen stelen van Mexicaanse landarbeiders - hebben er meer dan eens toe geleid dat onschuldige toeristen ernstig werden toegetakeld in Latijns-Amerika. Dat geeft het scenario van van Marcus Wright en Faruque Ahmed een onverantwoordelijk kantje. Het camerawerk is van Douglas Milsome.

credits

Regie:
Kevin Connor
Cast:
Peter Weller, Lori Singer, Stacy Keach, Michael Anderson jr, John Rhys-Davies, Michael Medeiros, Alexandra Paul, Peter Koch, Sandra Wild, Richard Coca, Michael Fernandes
Camera:
Douglas Milsome
Muziek:
Ken Thorne
Jaar:
1993
Genres:
Thriller, Film noir, Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Politiek, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Sunset Grill (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken