Portugal/Frankrijk/België 1993. Drama van Marian Handwerker. Met o.a. Marie Gillain, Alessandro Sigona, Stéphane Ferrara, Sabrina Leurquin en Margarida Marinho.

VPRO Cinema

Marie, een lastige puber, raakt zwanger van een jongen die haar in de steek laat. Zij vlucht weg voor de wereld en zichzelf en ontmoet een andere jongen, die het eveneens niet makkelijk heeft gehad. Zijn vader is pas omgekomen bij een auto-ongeluk en hij wil zijn moeder bezoeken, die in Portugal woont. Marie en Tonio gaan letterlijk en figuurlijk op weg om volwassen te worden. Deze fijngevoelige geschiedenis is zowel vrolijk als emotioneel en ontroerend. De opbouw van de film benadert die van een tv-film. Handwerker, die de ongedwongenheid van de jeugd en het gevoel van onbehagen in de puberteit goed weet neer te zetten, heeft de film met veel gevoel geregisseerd en de roerende harmonie tussen Gillain en Sigona doet prettig aan. Scenario van de regisseur, Luc Jabon, Catherine Verougstraete en Pascal Lonhay.

credits

Regie:
Marian Handwerker
Cast:
Marie Gillain, Alessandro Sigona, Stéphane Ferrara, Sabrina Leurquin, Margarida Marinho, Jorge Sousa Costa, Alessandro Signore, Aurore Clément, Stephane Ferrara
Scenario:
Marian Handwerker
Muziek:
Dirk Brossé
Jaar:
1993
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Portugal, Frankrijk, België

op televisie
0 uitzendingen

Marie (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken