Verenigd Koninkrijk 1991. Historische film van Ken Russel en Ken Russell. Met o.a. Richard Dreyfuss, Oliver Reed, Peter Firth, Jeremy Kemp en Brian Blessed.

VPRO Cinema

Kapitein Dreyfus (Colley) wordt in 1894 beschuldigd militaire geheimen verkocht te hebben aan de Duitse militaire attach[KA1]e in Parijs. In 1895 wordt hij veroordeeld tot levenslang op Duivelseiland, hetgeen gelijkwaardig is aan de doodstraf. Kolonel Picquart (Dreyfuss), het hoofd van de Militaire Inlichtingendienst, onderzoekt de rechtsgang en moet tot zijn grote bitterheid vaststellen, dat Dreyfus onschuldig is en dat de Franse militaire top zich schuldig heeft gemaakt aan antisemitisme, waardoor het gehele leger in opspraak geraakt is. Russell, bekend om zijn buitengewone aanpak, heeft er een boeiend geheel van gemaakt. Het scenario is van Ron Hutchinson en camerawerk van Mike Southon. Het duurde overigens nog eens honderd jaar voordat het Franse militaire establishment officieel (en met veel moeite en grote tegenzin) eindelijk toegaf gedwaald te hebben en Dreyfus - posthuum - te rehabiliteren.

credits

Regie:
Ken Russel, Ken Russell
Cast:
Richard Dreyfuss, Oliver Reed, Peter Firth, Jeremy Kemp, Brian Blessed, Albert Welling, Kenneth Colley, Peter Vaughan, Christopher Logue, Judith Paris, Lindsay Anderson
Scenario:
Ron Hutchinson
Muziek:
Barry Kirsch
Jaar:
1991
Alt. titels:
Der Gefangene der Teufelsinsel
Genres:
Historische film, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Prisoners of Honor (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken