Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van James Cellan Jones. Met o.a. Serena Scott Thomas, John Mills, Peter Davidson, Tom Beasley en Renee Asherson.

VPRO Cinema

Het onwaarschijnlijke, maar onderhoudende verhaal van Hebe Rutter (Scott Thomas), die ooit bedwelmd door drugs in verwachting raakte, door haar ouders verstoten werd toen zij de zwangerschap niet wenste te be[KA3]eindigen en zich nooit de vader van haar kind kon herinneren. Twaalf jaar later verdient zij in Zuid-West Engeland de kost met haar kookkunst voor oude dametjes en verleidingskunsten voor een select gezelschap van welgestelde heren. Op een goede dag ontmoet het verleden via de snoeperige Bernard Quigley (Mills) het heden. Goed gespeeld, behoorlijk geregisseerd en niet onvertogen - in tegenstelling tot wat men zou vermoeden - naar de roman van Mary Wesley. Het scenario is van Andrew Davies. Het snuitje van Scott Thomas werd kort erna door miljoenen kijkers gezien als prinses Di in de afschuwelijke tv-film DIANA: HER TRUE STORY (1993) van Kevin Connor. De gekorfde pauwen uit de titel verwijzen naar de ontrouwe kerels. Het camerawerk is van David Feig. Wordt meestal in twee delen uitgezonden. Er is ook een een-delige versie die 16m korter is.

credits

Regie:
James Cellan Jones
Cast:
Serena Scott Thomas, John Mills, Peter Davidson, Tom Beasley, Renee Asherson, Brenda Bruce, Nicholas Le Prevost, Richard Huw, Dilys Hamlett, Abigail McKern, Jamie Groves
Scenario:
Andrew Davies
Camera:
David Feig
Muziek:
Richard Holmes
Schrijver:
Mary Wesley
Jaar:
1992
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Melodrama, Romantische komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Harnessing Peacocks (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken