Polen/Frankrijk/Duitsland 1991. Historische film van Andrzej Zulawski. Met o.a. Marie-France Pisier, Janusz Olejniczak, Sophie Marceau, Féodor Atkine en Benoît Le Pecq.

VPRO Cinema

Deze film schiet naast zijn doel. Chopin (Olejniczak) is in grote `Verwirrung der Gef[KA3]uhlen`, want hij kan niet kiezen tussen Georges Sand (Pisier) en haar dochter (Marceau), terwijl hij zelf niet begrijpt dat hij alleen maar houdt van de muziek die hij componeert. Teveel personages, teveel kwasi feministisch blah-blah, veel te veel semi-intellectueel gelul, etc., wat niet bijeen wordt gehouden door het zwakke scenario van regisseur Zulawski. Marceau's geloofwaardige rol als de op hol geslagen verliefde jonge vrouw is te gering om de film te dragen en het zeker niet onverdienstelijke spel van acteur-musicus Olejniczak, is toch beter op een muziek-CD. Fotografie van Andrzej Jaroszewicz. Gesitueerd in de zomer van 1846.

credits

Regie:
Andrzej Zulawski
Cast:
Marie-France Pisier, Janusz Olejniczak, Sophie Marceau, Féodor Atkine, Benoît Le Pecq, Beatrice Buchholz, Gilles Detroit, Noémi Nadelman, Aurélien Recoing, Roman Whilelmi, Grazyna Dylong, Pavel Slaby, Gilles Détroit, Redjep Mitrovista
Camera:
Andrzej Jaroszewicz
Muziek:
Frédéric François Chopin, Janusz Olejniczak
Jaar:
1991
Alt. titels:
Note bleue, La
Genres:
Historische film, Romantiek, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek, Romantisch drama
Landen:
Polen, Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

La note bleue (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken