Frankrijk/Duitsland/Italië/Verenigde Staten 1992. Drama van Dino Risi. Met o.a. Carol Alt, Ethan Wayne, Florinda Bolkan, Fernando Rey en Philippe Caroit.

VPRO Cinema

Om de dood van haar verloofde, tijdens een autorace, te verwerken, besluit Alt naar India te gaan, waar ze haar jeugdvriend Wayne opzoekt. Als ze de extreme armoede ziet waarin de bevolking leeft, wil ze er iets aan doen. Ze helpt Vader Cariot, een priester die zich inzet voor deze mensen. Weer terug in Italië, wil ze aanvankelijk met Wayne trouwen, maar uiteindelijk beslist ze non te worden. Ze wordt uitgezonden naar een missiepost in Brazilië, waar ze betrokken raakt in de strijd van het volk tegen de grootgrondbezitters. Het ontroerende portret van een vrouw die zin aan haar leven wil geven door anderen te helpen en zichzelf compleet uit te schakelen. Het scenario van Risi, Ennio De Concini en Roberto Colombo, gebaseerd op de roman van Maria Pia Bonanate, valt wat lang uit, maar wordt uitstekend gespeeld door een internationale cast. Prachtige fotografie van Riccardo Grassetti en een gevoelige score van Pino Donaggio. Oorspronkelijk in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Dino Risi
Cast:
Carol Alt, Ethan Wayne, Florinda Bolkan, Fernando Rey, Philippe Caroit, Christine Kaufmann, Valeria Cavalli, Fiorella Pieroban, Marie-Laure Dougnac, Olivia Bruneaux, Ida Simonson, Geres Ramas, Pino Ammendola, Klaus Wildbolz, Michel Albertini, Vijayendra Fs. Ghatge, Carla Calò, Philippe Carcit
Muziek:
Pino Donaggio
Jaar:
1992
Alt. titels:
La voie de l'amour, Voie de l'amour, La, Suore
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Religieuze film, Serie
Landen:
Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Missione d'amore (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken