Canada/Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Al Waxman. Met o.a. Ben Cross, Kate Nelligan, Brian Dennehy, Tony Rosato en Kurt Reis.

VPRO Cinema

De Carter-diamant wordt uitzonderlijk goed bewaakt met alle mogelijke technische snufjes. Cross, juwelendief van beroep, geeft zich uit voor expert in beveiligingssystemen en hij wint het vertrouwen van de eigenaars van de diamant. Hij wordt scherp in het oog gehouden door inspecteur Dennehy, die hem wil inrekenen op het moment dat hij de hand legt op de edelsteen. Hij sluit een net rond de dief en zijn trawanten, maar deze zetten door met een hoogst intelligent plan. Routineprodukt, dat door het vernuft van de diefstal en het dubbele onverwachte einde toch enig vermaak biedt. De acteurs spelen hun rollen met de nodige knipoogjes en het scenario van Michael Norell zit goed in elkaar. François Protat stond in voor de fotografie.

credits

Regie:
Al Waxman
Cast:
Ben Cross, Kate Nelligan, Brian Dennehy, Tony Rosato, Kurt Reis, Janet-Laine Green, John Swindells, Jonathan Welsh, David Huband, Ron Lea, Tom Butler, Jack Newman, Gene Mack, Ronnie Pulval, Conrad Bergschneider, Chris Benson, Janet Bailey, Lindsay Leese
Scenario:
Michael Norell
Camera:
François Protat
Muziek:
James McVay
Jaar:
1992
Alt. titels:
Diamond Fleece, The
Genres:
Avonturenfilm, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Diamond Fleece (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken