Italië 1993. Komedie van Massimo Martella. Met o.a. Vincenzo Salemme, Carlotta Natou, Arturo Paglia, Francesco Apolloni en Elisabetta Cavallotti.

VPRO Cinema

Matteo (Salemme), een dertig-jarige leraar, zorgt voor zijn zieke vader en besteedt een deel van de zomervakantie aan het geven van bijlessen in natuurkunde aan Giulio (Paglia) en Elsa (Natou). Giulio is verlegen en teruggetrokken, terwijl Elsa vrijpostig, sprankelend en vol zelfvertrouwen is. Zowel Matteo als Giulio voelen zich tot haar aangetrokken. Wanneer Matteo de twee leerlingen aan het einde van de vakantie meeneemt naar een nachtelijk strandfeest, volgt de ontknoping. Een oprechte, vriendelijke relatiefilm, met enige subtiele humor en enkele dramatische hoogtepunten. Mooi gespeelde en goed geregisseerde debuutfilm van Martella, die met Roberto De Francesco en Maurizio Fiume het niet al te verrassende scenario schreef. De fraaie fotografie was in handen van Paolo Ferrari. De rolprent sleepte speciale bekroningen in de wacht.

credits

Regie:
Massimo Martella
Cast:
Vincenzo Salemme, Carlotta Natou, Arturo Paglia, Francesco Apolloni, Elisabetta Cavallotti, Annalisa Foa, Gianni Cajafa, Elisa Mainardi
Camera:
Paolo Ferrari
Muziek:
Peter D'Argenzio, Mario Tronco
Jaar:
1993
Alt. titels:
Tuffo, Il
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Lichte komedie
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Il tuffo (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken