Italië/Frankrijk/Spanje 1992. Fantasy van Christian de Chalonge. Met o.a. Marcello Mastroianni, Ángela Molina, Michel Piccoli, Daniel Martin en Virginie Ledoyen.

VPRO Cinema

Fijn spel van de hoofdrollen wordt bedorven door een zwak en verward scenario van Dominique Garnier en regisseur De Chalonge die het boek van Jules Supervielle bewerkten. Het verhaal gaat over de kinderloze Argentijnse kolonel b.d. Mastroianni en zijn vrouw Molina die omstreeks 1925 in Parijs ongelukkige jongetjes van de straat oppikken en ze in huis halen en ze een leven laten leiden als prinsen: ze worden goed gevoed en gekleed, waardoor ze geen reden hebben om te vluchten. Algauw wordt het een tiental. De oudste is wat opstandig; er ontstaat het gevoel dat er een prinsesje moet worden geadopteerd. De prent is doorwrocht met fantastische elementen zoals olifanten in de straten en een magiër, die op een gegeven moment zijn oog laat vallen op de leuke 'dochter' van de kolonel. Zeer traag, zonder duidelijk plot. Camerawerk van Bernard Zitzermann. Er werd zowel een Spaanstalige als een Franstalige versie geproduceerd.

credits

Regie:
Christian de Chalonge
Cast:
Marcello Mastroianni, Ángela Molina, Michel Piccoli, Daniel Martin, Virginie Ledoyen, Loic Even, Nada Strancar, Caspar Salmon, Benjamin Doat, Nicolas Carre, Adrien Canivet, Cécile Pallas, Daniel Mart´n
Camera:
Bernard Zitzermann
Muziek:
Lluís Llach
Jaar:
1992
Alt. titels:
Voleur d'enfants, Le
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Italië, Frankrijk, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Le voleur d'enfants (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken