Denemarken/​Polen/​Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Krzystof Zanussi, Krysztof Zanussi en Krzysztof Zanussi. Met o.a. Max von Sydow, Lothaire Bluteau, Sarah Miles, Sofie Gråbøl en Aleksander Bardini.

VPRO Cinema

Jonge musicoloog Bluteau maakt kennis met het zeer melodieuze werk van Hongaarse componist Von Sydow, die geen noot meer op papier heeft gezet sedert zijn eerste vrouw is omgekomen in een concentratiekamp. Hij heeft zich teruggetrokken in Denemarken en is verknocht aan de drank. Bluteau zoekt contact, dringt tot hem door en weet hem ertoe te bewegen zijn levenswerk te voltooien. Miles is Von Sydow's tweede vrouw en Grabol speelt de jonge vrouw, die Bluteau met de contacten helpt en assisteert bij het optekenen van de muziek. Von Sydow schittert in deze verder niet zo opwindende film. De muziek is van Wojciech Kilar die met DRACULA van Francis Ford Coppola naam maakte. Peter Morgan en Mark Wadlow bewerkten een verhaal van Edward Zebrowski en regisseur Zanussi tot scenario. Camerawerk van Jaroslaw Zamojda.

credits

Regie:
Krzystof Zanussi, Krysztof Zanussi, Krzysztof Zanussi
Cast:
Max von Sydow, Lothaire Bluteau, Sarah Miles, Sofie Gråbøl, Aleksander Bardini, Peter Hesse Overgaard, Lars Lunoe, Slawomira Lozinska, Trevor Cooper, Stanislaw Brejdygant, Beata Tyskiewicz
Camera:
Jaroslaw Zamojda
Muziek:
Wojciech Kilar
Jaar:
1992
Alt. titels:
Silent Touch, The, Der Klang der Stille
Genres:
Drama, Muziek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Popmuziek
Landen:
Denemarken, Polen, Verenigd Koninkrijk