Verenigde Staten 1993. Thriller van Sondra Locke. Met o.a. Richard Thomas, Tess Harper, Glynnis O'Connor, Gary Frank en Shawn Elliot.

VPRO Cinema

Op ware feiten gebaseerd verhaal rond architecte Nancy Lyon, die in 1992 aan een dosis arsenicum overleed. Ze kwam uit een famile waar incest en moord schering en inslag was. Gebrilde Thomas, bekend van de brave familiereeks The Waltons, staat als de echtgenoot hoog genoteerd op de lijst van verdachten: hij kocht gif voor insectenbestrijding, hij hield er een minnares op na en er werd met de levensverzekeringspolis gesjoemeld. Jammer dat het van de meet af aan te overduidelijk is wie nu eigenlijk de dader is, want de regie van voormalige leading lady van Clint Eastwood, Locke, is heel professioneel. Het is trouwens niet haar debuut als regisseuse: zij draaide eerder RATBOY en IMPULSE. Niet verwarren met gelijknamige film van Joseph M. Newman uit 1957. William A. Fraker's camerawerk en de montage van John W. Wheeler zijn goed. De muziek van Heff Rona vormt een aanvulling op de scènes.

credits

Regie:
Sondra Locke
Cast:
Richard Thomas, Tess Harper, Glynnis O'Connor, Gary Frank, Shawn Elliot, Andrea Powell, Matthew Posey, Ann Hearn, C.K. Bibby, Susan Rohrer, Richard Olsen, Collin Wilcox Paxton
Productie:
Robert Greenwald, Carla Singer
Muziek:
Heff Rona
Jaar:
1993
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Death in Small Doses (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken